Biszkopty w świątecznym stylu

Na ostatnich zajęciach z technologii gastronomicznej przygotowywaliśmy biszkopty. Ten rodzaj ciast nie okazał się trudny do wykonania. Pani Basia pomagała nam dekorować wypieki w taki sposób, aby przypominały o zbliżających się świętach Bożego Narodzenia. Efekty możecie obejrzeć na zdjęciach.


 Biszkopt w wykonaniu Magdy


Rolada biszkoptowa w wykonaniu Natalki i Patrycji
 
Jeśli podobają się wam gwiazdki, które zrobiła Magda, skorzystajcie z naszych instrukcji: 
Masę cygaretkową wkładamy do rękawa cukierniczego. Na dnie blachy, w której będziemy piec ciasto, tworzymy zamierzone kształty, np. gwiazdki. Zalewamy masą biszkoptową i pieczemy. 


My korzystaliśmy z tego przepisu na masę cygaretkową: filmik "Masa cygaretkowa" (Akademia Mistrza)

Trzeba oczywiście mieć trochę talentu, bo inaczej może wyjść wam tak jak mi (patrz poniżej). 😉

Mój biszkopt z próbą wykorzystania masy cygaretkowej

/Szymon/

Komentarze

  1. Pierwsze koty za płoty. Brawo Wy!!!
    B Sz

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty