Biszkopty w świątecznym stylu
Na ostatnich zajęciach z technologii gastronomicznej przygotowywaliśmy biszkopty. Ten rodzaj ciast nie okazał się trudny do wykonania. Pani Basia pomagała nam dekorować wypieki w taki sposób, aby przypominały o zbliżających się świętach Bożego Narodzenia. Efekty możecie obejrzeć na zdjęciach.
Jeśli podobają się wam gwiazdki, które zrobiła Magda, skorzystajcie z naszych instrukcji:
Masę cygaretkową wkładamy do rękawa cukierniczego. Na dnie blachy, w której będziemy piec ciasto, tworzymy zamierzone kształty, np. gwiazdki. Zalewamy masą biszkoptową i pieczemy.
My korzystaliśmy z tego przepisu na masę cygaretkową: filmik "Masa cygaretkowa" (Akademia Mistrza)
Trzeba oczywiście mieć trochę talentu, bo inaczej może wyjść wam tak jak mi (patrz poniżej). 😉
Biszkopt w wykonaniu Magdy
Rolada biszkoptowa w wykonaniu Natalki i Patrycji
Masę cygaretkową wkładamy do rękawa cukierniczego. Na dnie blachy, w której będziemy piec ciasto, tworzymy zamierzone kształty, np. gwiazdki. Zalewamy masą biszkoptową i pieczemy.
My korzystaliśmy z tego przepisu na masę cygaretkową: filmik "Masa cygaretkowa" (Akademia Mistrza)
Trzeba oczywiście mieć trochę talentu, bo inaczej może wyjść wam tak jak mi (patrz poniżej). 😉
Mój biszkopt z próbą wykorzystania masy cygaretkowej
/Szymon/
Pierwsze koty za płoty. Brawo Wy!!!
OdpowiedzUsuńB Sz
Pani Basiu, dzięki, dzięki, dzięki! :*
Usuń