Niezwykła sztuka carvingu

W dniach 21-23 października 2020 r. cztery osoby z naszej klasy uczestniczyły w kursie carvingu: Andżelika, Karolina, Patrycja i Monika. Pierwszego dnia robiliśmy róże z rzodkiewek i cukinii, a drugiego - niezwykłe kwiaty z papryki, łabędzia z cykorii i rzodkiewek oraz kwiaty z kapusty pekińskiej. 

Ostatniego dnia w ramach egzaminu uczestnicy rzeźbili róże z melonów i arbuzów. Na zakończenie każdy otrzymał wyczekany certyfikat potwierdzający ukończenie kursu.

Szkolenie pokazało nam, jak w nieco inny sposób niż tradycyjny wykorzystać owoce i warzywa do dekoracji stołów. Dał nam także ogromną satysfakcję z tego, co sami zrobiliśmy. Carving na pewno przyda się nam do pracy w gastronomii. 

/Karolina/







 

Komentarze

Popularne posty