Niezwykła sztuka carvingu
W dniach 21-23 października 2020 r. cztery osoby z naszej klasy uczestniczyły w kursie carvingu: Andżelika, Karolina, Patrycja i Monika. Pierwszego dnia robiliśmy róże z rzodkiewek i cukinii, a drugiego - niezwykłe kwiaty z papryki, łabędzia z cykorii i rzodkiewek oraz kwiaty z kapusty pekińskiej.
Ostatniego dnia w ramach egzaminu uczestnicy rzeźbili róże z melonów i arbuzów. Na zakończenie każdy otrzymał wyczekany certyfikat potwierdzający ukończenie kursu.
Szkolenie pokazało nam, jak w nieco inny sposób niż tradycyjny wykorzystać owoce i warzywa do dekoracji stołów. Dał nam także ogromną satysfakcję z tego, co sami zrobiliśmy. Carving na pewno przyda się nam do pracy w gastronomii.
/Karolina/
Komentarze
Prześlij komentarz