Wiosna za oknem... i w kuchni
Za nami ciężka i bardzo mroźna zima. Wiosna wychyla się coraz bardziej zza horyzontu i możemy już się do niej szykować. Nie tylko za oknem można zobaczyć wiosnę, ale również w kuchni. Przepis na wiosenny serniczek jest słodką tajemnicą, ale mogę go Wam zdradzić. 😛 Tylko nikomu nie mówcie!😉
Do jego wykonania będziecie potrzebowali:
A jak go zrobić? Musisz żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, połączyć z twarogiem sernikowym. Do masy dodać mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę i cukier wanilinowy (aromat). Białka ubić z łyżką cukru na puszystą masę, wymieszać delikatnie łyżką z masą sernikową. Potem przełożyć na blachę wyłożoną papierem pergaminowym i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 70 minut w temp. 180 stopni C.
Życzę Ci smacznego 😋 i powodzonka!
/Emilia/
Komentarze
Prześlij komentarz