Egzamin zawodowy za nami!
Końcówka trzeciej klasy technikum to czas zdawania ważnego dla nas egzaminu. Kwalifikacja TG.07 Sporządzanie potraw i napojów jest jedną z dwóch, które musimy zdać, żeby uzyskać tytuł technika żywienia i usług gastronomicznych.
22 czerwca 2021 r. zdawaliśmy część pisemną, z której należy zdobyć przynajmniej 50% punktów, żeby była zaliczona. Tego dnia dyrekcja szkoły dała nam dzień wolny od lekcji, żebyśmy nie musieli stresować się dodatkowymi obowiązkami. Nasza wychowawczyni uraczyła każdego z nas kopniakiem na szczęście - mamy nadzieję, że to pomoże i wszystkie wyniki będą pozytywne! 😉
Na samym początku wakacji, w dniach 28-29 czerwca zdawaliśmy część praktyczną egzaminu, podzieleni na małe, 4-osobowe grupy. Mieliśmy bardzo miłą komisję, więc przygotowywanie potraw upłynęło nam bez dodatkowego stresu. Chociaż niektórzy i tak bardzo się denerwowali, bo próg, który trzeba przekroczyć, żeby zdać, to 75%.
Musi upłynąć trochę czasu, zanim poznamy wyniki naszych egzaminów (dopiero 31 sierpnia), więc teraz wyruszamy na zasłużone wakacje. 🌞 Do zobaczenia we wrześniu! 😊
Komentarze
Prześlij komentarz