Pod okiem profesjonalisty

W środę 23 marca do naszej szkoły już po raz kolejny zawitał szef kuchni Marcin Budynek. Jego wizyta miała na celu nauczenia młodych kucharzy sposobu rozbioru kurczaka na mniejsze części jak również fachowego rozpoznawania dobrej jakości mięsa drobiowego. 

Zanim doszło do części praktycznej, odbyła się część teoretyczna, w której wzięły udział wszystkie klasy technikum żywienia. W poprzednich latach również braliśmy udział w takich prelekcjach na temat drobiu czy innych rodzajów mięsa, ale wtedy uczestniczyliśmy też w warsztatach kulinarnych. Teraz, w związku z tym, że jesteśmy już klasą maturalną, zajęcia z szefem Budynkiem nas ominęły i skorzystały tradycyjnie młodsze klasy.

Każda taka lekcja to krok do dobrego startu w branży gastronomicznej. Warto brać w nich udział! Polecam!

/Emilia/





Komentarze

Popularne posty